DOĞALGAZ Aboneliği İçin Gerekli Evraklar
DOĞALGAZ Aboneliği İçin Gerekli Evraklar

Abonelik yaptırmak isteyen müşterilerimizin ilk izleyeceği aşama bu belgelerle İgdaş’a gidip abonelik yaptırmak istediğini belirtip abonelik işlemini gerçekleştirip tesisatını yaptırmış olduğu firmaya bildirmesi gerekir.


Read more...
Doğalgaz Hakkında Bilgi
Doğalgaz Hakkında Bilgi

Doğal Gaz


Doğal gaz, milyonlarca yıl önce yaşamış bitki ve hayvan kalıntılarının yeraltında yüksek sıcaklık ve basınca maruz kalması ile oluşur. Doğal gazın bileşiminde, metan (% 95, CH4) dışında, değişen oranlarda etan (C2H6), propan (C3H8), bütan (C4H10) gibi diğer hidrokarbonlar da bulunur. Yeraltındaki doğal gazın yapısında ayrıca azot (N2), oksijen (O2), karbondioksit (CO2), hidrojensülfür (H2S) ve kısmen helyum (He) gazlarına rastlanır.

Doğal gaz renksiz, kokusuz, nemsiz ve havadan hafif bir gazdır. Ortamda herhangi bir kaçak olması durumunda emniyet amaçlı ortamın menfez yardımı ile havalandırılması gerekmektedir .Ayrıca kaçakların fark edilebilmesi için doğalgaz özel olarak kokulandırılır. Bu amaçla THT (tetra hidro teofen) veya TBM (tersiyer bütil merkaptan) kullanılır.


Doğal gazın yanma verimi diğer yakıtlardan yüksektir (% 93). Atık gazlar içindeki karbondioksit (CO2) miktarı diğer yakıtlara nazaran minimum miktardadır. Bu da küresel ısınma ve iklim değişikliklerine sebep olan “sera etkisini” azaltır (bu etkiye yol açan gazların azaltılmasını amaçlayan Kyoto Protokolü 140’ı aşkın ülke tarafından imzalanmıştır).


Doğal gaz zehirli değildir. Doğal gaz, yanma sonunda zehirli bileşikler oluşturmaz.


CH4 + 2 O2 + 8 N2 → CO2 + 2 H2O + 8 N2 + enerji


Doğal gaz, basınç altında gaz formda boru hatlarıyla, sıvı formda tanker ve gemilerle taşınarak uzak tüketim noktalarına ulaştırılır. Sıkıştırılmış doğal gazın hacimce 200 kat, sıvılaştırılmış doğal gazın ise hacimce 600 kat az yer tutması, taşınabilirliğini avantajlı hale getirir.

Günümüzde bilinen doğal gaz rezervleri yaklaşık 150 trilyon m3 düzeyindedir ve bu rezervlerin ulaşılabilen % 15’lik bölümü dahi dünya tüketimine yaklaşık 70 yıl yetebilecek durumdadır.


Unutmayınız ki;


Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak bizim elimizde , doğalgazı tercih edin ve Dünya’nın enerjisini dünya için kullanın.

Read more...
Enerji Tüketimini Artıran Bir Yanlış: Doğal Gazı Sabah Kapatıp Akşam Açmak
Enerji Tüketimini Artıran Bir Yanlış: Doğal Gazı Sabah Kapatıp Akşam Açmak

Yoksa siz de “Yaktığım kadar öderim.” düşüncesi ile kombinizi sabah evden çıkarken kapatıp akşam geldiğinizde açanlardan mısınız? O halde bu yaptığınızın doğal gaz faturasının yüksek gelme nedenleri arasında başı çektiğini söyleyebiliriz. Çünkü doğal gaz tasarrufu için petekleri kapatmak hem evinizdeki sıcaklığın yok olmasına ve dolayısıyla akşam kombinizi yüksek ısıda açmanıza hem de tesisatta dolaşan ve petekler sayesinde evinizi ısıtan suyun soğumasına neden olur. Haliyle soğuk su, sıcak su haline gelene kadar yakıt tüketimi üst düzey olur ve bu da ne kadar isteseniz de doğal gaz tasarrufu yapmanıza engel olur. İşte, tam da bu nedenle kombinizi kapatmamanız gerekir. Dilerseniz kombinizi kapatmayıp sadece kısabilirsiniz.

Peki, doğal gaz tasarrufu için petek kapatmak doğru mu? Kullanmadığınız odaların radyatörlerini kapattığınızda, diğer odalarla aralarında yüksek bir ısı farkı oluşur. Odaya girip çıktığınızda ise sıcak oda ile soğuk oda arasında bir ısı geçişi meydana gelerek kullandığınız oda soğuyabilir. Bu nedenle kullanmadığınız odalarda radyatörleri tamamen kapatmaktansa düşük ayarda açık bırakabilirsiniz.

Read more...
Hangi Kombiyi Almalıyım ?
Hangi Kombiyi Almalıyım ?

Eviniz 50 m2 ile 140 m2 arasinda ise 24 kw yani 20 binlik kombi alabilirsiniz.

140-200 m2 araliginda ise 28-30 kw 24 binlik veya 26 binlik kombi alabilirsiniz.

200 m2 ve uzeri icinde 30-35 kw yani 26.000 lik ve üzeri kombi alabilirsiniz.

Yoğuşmalı Kombi mutfağa takılacak ise bulaşık makinesi su giderine veya balkonda ise balkonun su giderine kombinin yoğuşma suyu akmalıdır, aksi takdirde yoğusmalı kombiyi kullanamazsınız. Bu yüzden yetkili servis cihazınızın garantisini başlatmaz.

Read more...
Kombi Montajı Ücretli midir?
Kombi Montajı Ücretli midir?

Evet Kombi Montajı Ücretlidir.

*yeni sıfır daireye ilk defa kombi montajı yapılıyorsa Kombi alt bağlantı seti ve kombi fleksi dahil 250 TL montaj ücreti talep edilir.

*eski kombi sökülüp yerine yeni sıfır bir kombi takılıcaksa 300 TL haricinde, ekstradan gaz kurumundan alınacak kombi değişim onay belgesi eski kombiye tabii tutulacaktır.

Bunların dışında; 

beton karot delimi, ocak fleksi, ilave baca uzatması, ilave ek baca dirseği, mobilya sökümü, elektrik tesisatı ve sigortası iş kapsamımızda değildir.artı ücretle montaj ekibi yardımcı olabilmektedir.

Read more...
Neden Tam Yoğuşmalı Kombi Kullanmalıyım?
Neden Tam Yoğuşmalı Kombi Kullanmalıyım?

Öncelikli olarak bilinmesi gereken, tam yoğuşmalı kombi ile daha az doğalgaz harcayarak daha çok ısınabileceğiniz. Bir örnekle anlatmak gerekirse; konvansiyonel kombide kullanılan doğalgazdan elde ettiğimiz ısının büyük bir kısmı bacadan dışarı atılır fakat yoğuşmalı kombide kullanılan teknolojiyle bu kayıp ortadan kaldırılır. Böylece mekânda daha az doğalgaz tüketerek daha çok ısınırsınız. İyi bir bina yalıtımı ile birlikte yeterli miktarda panel radyatörün olduğu doğru projelendirilmiş bir tesisat tüketimde yüzde 25-35 aralığında bir tasarruf yani faturalarında 3’te bir oranında düşüş sağlarsınız.

Tam yoğuşmalı kombilerde alev boyu ihtiyaca göre ayarlanarak, modülasyonlu bir şekilde çalışır. Bu kombilerde bulunan fan modülasyonu sayesinde tüketilen gaz miktarına göre yüksek yanma verimi elde edilirken, standart kombilere göre çok daha sessiz bir şekilde çalışır. Yoğuşmalı kombilerin bir diğer özelliği ise daha düşük emisyon değerleri ile çevreci olmalarıdır.

Read more...
Doğalgaz Sobası Nedir?
Doğalgaz Sobası Nedir?

Doğalgaz sobası eskiden evlerimizde kullandığımız gaz sobalara benzemektedir. Farkını soracak olursanız doğalgaz olacaktır. Bulunduğu mekanı ısıtır ve su ısıtması yapmazlar. Genel olarak küçük çaplı mekanları ısıtmak için kullanılmaktadır. Kurulumu ve maliyeti düşüktür. Diğer ürünlere göre yakıt maliyeti oldukça düşük ve evdeki herkesin kolay bir şekilde kullanacağı bir üründür. Eski hayatımızda olan depolardan odun kömür getirme derdi bulunmamakta ve en önemlisi çevre kirliliğini en aza indiren hayatımızı kolaylaştıran bir üründür. Doğalgaz şöminesi normal olarak doğalgaz yakıtı ile çalışmaktadır. Kombi ile kıyaslama yapacak olursak kombi hem suyu ısıtacak hem de doğalgaz sobasının kullanımı için ortamı ısıtacaktır. Kombi ile tüm odaları ısıtma imkanı bulunurken sade doğalgaz sobası ile bulunan odayı ısıtabilirsiniz. Fakat doğalgaz sobasının kullanımı kombiye göre daha az maliyetli ve pratiktir. 

Read more...
Gösterilen: 1 ile 7 arası, toplam: 7 (1 Sayfa)